Op werkdag voor 14:00 besteld - Dezelfde dag nog GRATIS in NL verzonden!

Baby kruik; waarom een tarwe baby kruik?

Baby kruik veilig

Baby kruik – Maar dan wel veilig!

Kruik voor je baby; waarom en hoe gebruik je deze?

Een baby kan zichzelf direct na de geboorte nog niet altijd op de juiste temperatuur houden. Daarom geef je vaak 1 laagje extra kleding en zet je een mutsje op aangezien veel warmte via het hoofdje verloren gaat. Maar een extra laagje kleding en een mutsje is voor de baby niet altijd de juiste lichaamstemperatuur te houden.

Wat doe je als je baby zichzelf niet goed warm houdt?

Dan is een warme baby kruik de oplossing. Als de temperatuur na het meten bij je kindje onder de 36,5 graad is, is het heel belangrijk om het bedje en de kleding van de baby voor te verwarmen. – Leg de warme pittenzak in wiegje een tijdje voordat de baby gaat slapen. – Verwarm de handdoek en de kleding die de baby gaat gebruiken na het badje met een verwarmde pittenzak. Dat is heel gemakkelijk; je wikkelt de handdoek en de kleding om de pittenzak kruik heen, zodat de warmte zich kan verspreiden.

Voordelen pittenzak baby kruik ten op zichte van een warmwaterkruik

Het gevaar van verbranding is bij een warmwaterkruik groot. Zowel bij het vullen van de kruik als in het gebruik ervan. Hij kan lek zijn, de dop kan er verkeerd opgedraaid zijn, waardoor langzaam heel heet water eruit kan komen, wat natuurlijk heel gevaarlijk is als dat een lichaam raakt. Een pittenzak kruik daarentegen is nooit te heet, als je je goed aan de opwarminstructies houdt. Het kan ook niet misgaan met lekkende, te hete tarwepitten.

Een ander voordeel is dat de baby kruik van Met Pit alleen warmte afgeeft en geen warmte onttrekt van het lichaam wanneer hij is afgekoeld. De warmwaterkruik doet dit wel. Als het kindje iets ouder is en het wat vaker koud heeft, kan je (na goed controleren of de pittenzak niet te heet is) de pittenzak bij het kindje in bed leggen om het warm te houden. Warmwaterkruiken koelen op den duur af en gaan dan proberen warm te blijven door de lichaamswarmte van het kindje over te nemen, waardoor het kindje zelfs koude plekken op het lijfje krijgt. De tarwepitten in de pittenzakken van Met Pit nemen de warmte van het lichaam uiteindelijk aan en blijven op die temperatuur.

Lep op!

– Leg een verwarmde baby kruik nooit bij een baby in bed, tenzij de verloskundige of kraamverzorgster zegt dat het wel kan.

– Zorg ervoor dat de pittenzak kruik niet in direct contact komt met de baby. Het is enkel voor het verwarmen van het bedje.

– Schud de pittenzak kruik na opwarmen altijd goed door en laat hem een minuut op je huid liggen om zo te checken of het niet te warm is voor je kindje.

kruik baby Veilig