Geef wat warmte cadeau!

Wil jij ook zo’n origineel relatiegeschenk?

Warmtekussen

De warmtekussens van Met Pit zijn in compartimenten gevuld met tarwe. Door de tarwe zijn ze wat zwaarder dan bijvoorbeeld de kersenpittenzakken wat een comfortabele druk geeft. De tarwe korrels zijn klein en daardoor zacht. Dit draagt bij aan een volledige ontspanning wanneer de pittenzak opgewarmd is.

MET WARMTE ONTSPANNEN

Het warmtekussen zorgt voor ontspanning door de warme tarwepitten. De tarwe houdt de warmte lang vast. Warmte heeft een prettige uitwerking op de gezondheid. Warmte ontspant en verjongt het lichaam.

PIJN VERLICHTEN

De warmte van de pittenzak helpt om pijnlijke spieren, te laten ontspannen. De warmte helpt om de bloedtoevoer te verhogen en met het bloed komen voedingsstoffen vrij die belangrijk voor je spieren zijn om zich te kunnen herstellen. Ditzelfde geldt voor bijvoorbeeld menstruatiepijn.

WARMTE VOOR DE BABY

De pittenzak is heel geschikt voor het verwarmen van een  bedje of wieg. Met de pittenzak voorkom je het gevaar van heet water zoals je dat bij een warmwaterkruik hebt. Ook bij borstvoeding is hij ideaal te gebruiken.

Door zijn veelzijdigheid een origineel en duurzaam kraamcadeau.
ALLE HOEZEN WASBAAR

Het is belangrijk voor de hygiëne dat de hoezen van pittenzakken wasbaar zijn. Daarom zijn alle hoezen van de producten van Met Pit te wassen in de wasmachine.

Op 30 graden blijft de kleur behouden. Wanneer de hoezen warmer gewassen worden, kunnen de kleuren vervagen. Het zal echter niets afdoen aan de kwaliteit van de stof.

Koud kompres / coldpack

De coldpack is gevuld met tarwe en is, na afkoeling op kamertemperatuur, ook te gebruiken als warmtekussen. De coldpack is na minimaal 1,5 uur in de vriezer, goed koud om gebruikt te worden voor verkoeling. Een handdoek om een tè koud compres te voorkomen, zoals bij veel koude compressen nodig is, is niet nodig bij een koude tarwepittenzak. De tarwe heeft als eigenschap dat het kleine, zachte korrels zijn. Dit is prettig voor pijnlijke plekken.

PIJN VERLICHTEN

Door de kou van de tarwe pittenzak, krimpen de bloedvaten en daardoor wordt voorkomen dat er nog meer bloed naar de pijnlijke plek stroomt. Hierdoor kunnen zwellingen, kneuzingen of ontstekingen geremd worden. Het biedt pijnverlichting voor pijnlijke lichaamsdelen.

SPIER HERSTELLEND

Met een coldpack / koud kompres creëer je directe pijn vermindering bij overbelaste spieren. Het pijnlijke gevoel wordt tijdelijk door de kou verdoofd en het zorgt ervoor dat de bloedvaten kleiner worden, wat pijnverlichtend is.

VERKOELING

De koelte van de coldpack is een aangename kou. Niet ijskoud, zoals bij coldpacks met gel. Bij deze coldpacks is een handdoek eromheen noodzakelijk, omdat het anders te koud is. Dit is niet nodig bij de coldpacks van Met Pit. De kou is precies goed voor verkoeling tijdens warme zomerdagen en nachten.

ALLE HOEZEN WASBAAR

Het is belangrijk voor de hygiëne dat de hoezen van de pittenzakken wasbaar zijn. Daarom zijn alle hoezen van Met Pit te wassen op 30 graden. Als de hoezen warmer gewassen worden, kan de kleur van de stof vager worden. Het zal niets afdoen aan de kwaliteit van de stof.

Handmade in Nederland

Al de producten van Met Pit zijn gemaakt in Nederland. Ook de tarwe is van Nederlandse bodem. Met het aanschaffen van een pittenzak van Met Pit heb je een duurzaam, mooi, fijn en handig Nederlands product. 

Het effect van tarwepitten

De speciale celstructuur van tarwe heeft als eigenschap dat de warmte of kou snel geabsorbeerd wordt. Hierdoor hoeft de tarwe niet heel lang opgewarmd te worden of in de vriezer te liggen om warm of koud te worden. Dat is natuurlijk ideaal omdat je zo in korte tijd een warme pittenzak hebt en in redelijk korte tijd een koude pittenzak/coldpack. Daarnaast past de tarwe zich heel gelijkmatig aan, aan de temperatuur van de omgeving. Waardoor de tarwe langdurig de warmte of de kou behoudt.

Een belangrijk voordeel van het gebruik van de tarwe pittenzak is dat hij na afkoeling geen warmte onttrekt aan het lichaam.

Vragen of direct een offerte opvragen?

Stuur bericht!