GRATIS verzending door heel Nederland - Alle hoezen wasbaar!

Pittenzak / coldpack groen met strepen

Pittenzak / coldpack groen met strepen

19.95

Pittenzak is fijn zacht doordat er tarwe in zit. Makkelijk en veilig om je bed of de wieg mee voor te verwarmen of als je last hebt van pijn. De hoes van de pittenzak is uitwasbaar. Ook heel geschikt als coldpack. Door de zachte tarwe, vormt de zak zich makkelijk om je lichaam en is hij vrijwel geurloos.

Op voorraad

Product code: 120111

Beschrijving

De Pittenzak

Pittenzak met tarwe met zachte katoen met frisse groene stof met strepen. Chique, handig en origineel cadeau. Het zakje bestaat uit een binnenzak van katoen met 3 compartimenten, waardoor het tarwe op z’n plek blijft zitten en de warmte of de kou goed verspreid blijft. Er zit een buitenhoes omheen. Deze hoes is afneembaar en te wassen op 30 graden.

Afmetingen: 33cmx17cmx2cm (lxbxh)

Pittenzak als warmtekussen

Dit warmtekussen kan je in de magnetron opwarmen. Hij kan ook opgewarmd worden in de oven. Het is lekker makkelijk, geen gedoe met kokend water. Dus een veilige manier om warm gehouden te worden door een tarwepittenzak. Het is een goede vervanger van de kruik of de kersenpitten zak, door de tarwe voelt het zakje veel zachter aan en is dus aangenamer.

Opwarm instructies:

In de magnetron: 2 – 3 minuten op 700 Watt met af en toe een kopje water er naast. Zorg dat de magnetron vrij is van etensresten. Deze kunnen schroeiplekken veroorzaken in de stof en dat is jammer van het mooie stofje!

In de oven: maximaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 100 graden. Ook de oven moet vrij zijn van etensresten om schroeiplekken in de stof te voorkomen.

Op de radiator: Zolang tot de pittenzak de juiste warmte heeft.

Pittenzak als coldpack:

Deze pittenzak is naast een warmtekussen ook een heel goede coldpack. Je kunt de pittenzak gebruiken bij overbelaste spieren. Met een koude tarwe pittenzak creëer je directe pijn vermindering. Het pijnlijke gevoel wordt tijdelijk door de kou verdoofd en het zorgt ervoor dat de bloedvaten kleiner worden. Ook is de pittenzak heel geschikt voor ontstoken, gezwollen of gekneusde lichaamsdelen. Door de kou van de tarwe pittenzak, krimpen de bloedvaten en op die manier wordt voorkomen dat er nog meer bloed naar plekken stroomt waar het niet heen moet stromen. Hierdoor kan ook de zwelling verminderen.

Leg de pittenzak minimaal 1,5 uur in de vriezer in een afsluitbaar plastic zakje.

Let op!

  • Gebruik geen koude tarwe pittenzak bij een bloeding of een breuk van een van de lichaamsdelen.
  • Gebruik een warme pittenzak niet bij een ontsteking. Door de warmte kan de ontsteking verergeren.