Op werkdag voor 14:00 besteld - Dezelfde dag nog GRATIS in NL verzonden!

Rugpijn en warmte. Hoe werkt het?

rugpijn en warmte

Rugpijn en de verlichting van warmte

Warmte is een effectieve remedie tegen rugpijn omdat het de bloedsomloop stimuleert, waardoor voedingsstoffen en zuurstof naar gewrichten en spieren kunnen reizen. Deze circulatie helpt beschadigde spieren te herstellen, ontstekingen te verlichten en de rugstijfheid te verbeteren. Elke vorm van warmtetherapie kan rugpijn helpen verlichten

‘Vochtige warmte’

De tarwepitten in onze pittenzakken bevatten van nature vocht en bij verwarming geeft dit de vochtige warmte die sneller en dieper bij de pijnlijke spieren komt dan andere vormen van warmtebronnen zoals warmtelampen, elektrische warmtebronnen en afgesloten water kruiken. Het vocht (dit is overigens niet voelbaar) zorgt er tevens voor dat de huid niet uitdroogt in tegenstelling tot de andere warmtebronnen. 

Natuurlijke pijnverlichting: In vergelijking met medicatie bieden pittenzakken een natuurlijke en niet-invasieve manier om rugpijn te verlichten.

Flexibiliteit:
De pittenzakken zijn flexibel en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan de vorm van je rug voor gerichte warmteverdeling.

Gemakkelijk in gebruik: Ze zijn eenvoudig op te warmen in de magnetron of oven en kunnen veelvuldig opgewarmd worden.

Opwarmen: Verwarm het warmtekussen of de pittenzak volgens de instructies op het product. Zorg ervoor dat de temperatuur comfortabel is en niet te heet voor je huid.

Plaatsing: Leg het warmtekussen of de pittenzak op het getroffen gebied van je rug. Zorg ervoor dat het goed aansluit op je lichaam en bedek het hele pijnlijke gebied.

Ontspanning: Neem een comfortabele positie aan en ontspan je rugspieren terwijl de warmte zijn werk doet. Dit kan bijvoorbeeld op bed, op de bank of in een stoel.

Duur: Laat de pittenzak gedurende 15-20 minuten op je rug liggen. Herhaal indien nodig meerdere keren per dag, maar neem altijd korte pauzes tussen de sessies.

Zomaar… wat extra tips bij rugpijn

Naast gerichte warmte zijn er natuurlijk heel wat andere factoren die de rugpijn kunnen verlichten.

Tillen

Als je iets moet optillen, zak dan altijd door je knieën. Je weet wel dat dit zo moet,maar je doet het niet altijd. Maar echt, het helpt en het is belangrijk! Draai ook niet tijdens het tillen met je rug, dit is vragen om problemen. 

Zitten

Een goede stoel die is afgesteld aan je bureau met rug ondersteuning, is sowieso heel fijn, maar ook belangrijk voor ondersteuning aan je rug. Zet je voeten plat op de vloer en wissel af en toe van houding. Als je in ieder geval 1 uur per dag beweegt, is lang zitten geen probleem. In conditie blijven 

In conditie blijven

Bewegen is misschien wel de belangrijkste tip die er te geven is bij rugpijn. Alles soorten van beweging is goed, als je maar beweegt. Het versterken van de spieren is hierbij ook goed. Best lastig om dit zelf voor elkaar te krijgen. Vraag eventueel hulp van een fysiotherapeut of vraag om advies bij de sportschool. 

Ontspannen

Dit is naast bewegen het beste om te doen om rugpijn tegen te gaan of te voorkomen. Stress zorgt voor een gespannen houding, waardoor de kans op rugpijn verhoogd wordt. Ontspannen dus! Dat kan heel goed met een warmtekussen van Met Pit. Leg deze warme pittenzak in je rug en ontspannen maar. 

Massage

Een korte massage van 10 minuten helpt al bij het voorkomen van ontstekingen in de spieren. Het is ook een zeer goede manier om te herstellen van een blessure. Naast dat het helpt, is het natuurlijk ook heerlijk om even helemaal niets te hoeven en te gaan ontspannen.

Rugpijn warmte verlichten

Rugpijn, hoe kom je eraan?

Lage rugpijn is een zeurende pijn onderin je rug. Het kan ook uitstralen naar de billen en/of de bovenbenen. Als je bepaalde bewegingen maakt of in een bepaalde houding ligt, zit of staat, ervaar je pijn.

Lage rugpijn komt heel veel voor. 4 van de 5 mensen hebben wel eens last van rugpijn. Er lijkt geen specifieke oorzaak te zijn voor lage rugpijn. Het lijkt erop dat slijtage, veroudering of letsel aan de tussenwervelschijf een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van lage rugpijn. Dit veroorzaakt dus pijnklachten aan de rug. Vaak geven rugklachten ook bijkomende gezondheidsklachten zoals hoofdpijn en migraine.

Bron: PT Healthcare Solution, gezondheidsnet.nl, defysiotherapeut.com, fysius.nl