Op werkdag voor 14:00 besteld - Dezelfde dag nog GRATIS in NL verzonden!

Baby kruik; Welke baby kruik is nou veilig voor mijn baby?

Baby kruik veilig

Baby kruik – Maar dan wel veilig!

Wat is een veilige baby kruik?

De tarwe kruik wordt gezien als een echte veilige kruik voor de baby. 

Een baby kan zichzelf direct na de geboorte nog niet altijd op de juiste temperatuur houden. Daarom geef je vaak 1 laagje extra kleding en zet je een mutsje op aangezien veel warmte via het hoofdje verloren gaat. Maar een extra laagje kleding en een mutsje is voor de baby niet altijd de juiste lichaamstemperatuur te houden.

Wat doe je als je baby zichzelf niet goed warm houdt?

Dan is een warme baby kruik de oplossing. Als de temperatuur na het meten bij je kindje onder de 36,5 graad is, is het heel belangrijk om het bedje en de kleding van de baby voor te verwarmen.

– Leg de warme pittenzak in wiegje een tijdje voordat de baby gaat slapen.

– Verwarm de handdoek en de kleding die de baby gaat gebruiken na het badje met een verwarmde pittenzak. Dat is heel gemakkelijk; je wikkelt de handdoek en de kleding om de pittenzak kruik heen, zodat de warmte zich kan verspreiden.

Wat is een veilige baby kruik?

Een veilige kruik

Bij de warmwaterkruik is er gevaar op verbranding door het hete water. Ook een afgekoelde kruik kan problemen geven wanneer hij lekt. Het bedje wordt nat en hierdoor erg koud.

Bij de pittenzak kruik is er geen gevaar voor te warm water en ook niet voor afkoeling door nattigheid. Wanneer de pittenzak niet meer warm is behoudt hij hij de temperatuur van de omgeving en onttrekt hier geen warmte aan.

De pittenzak wordt mede hierdoor gezien als een veilige kruik.

Is een pittenzak geschikt voor alle leeftijden van baby's?

Pittenzakken zijn over het algemeen geschikt voor baby's vanaf de geboorte, maar zorg ervoor dat de pittenzak niet te heet is en dat de baby altijd onder toezicht staat tijdens het gebruik.

Zijn er veiligheidsvoorschriften voor een pittenzak kruik?

Jazeker.

  • Plaats de pittenzak baby kruik altijd onder toezicht van een volwassene bij de baby.
  • Vermijd direct contact tussen de pittenzak en de baby's huid.
  • Schud de pittenzak kruik na opwarmen altijd goed door en laat hem 10 seconden op je huid liggen om zo te checken of het niet te warm is voor je kindje.
Wanneer de baby kruik te gebruiken?

Je kan een baby kruikje voor je baby oa gebruiken om:

  • Je baby warm te houden als zijn temperatuur 36,7°C of lager is.
  • Het bedje, de kleertjes of kinderwagen voor te verwarmen.
Waarom is een pittenzak veiliger dan een waterkruik voor baby's?

Een pittenzak is veiliger dan een waterkruik voor baby's om verschillende redenen:

  • Geen risico op lekken: In tegenstelling tot een waterkruik kan een pittenzak niet lekken, waardoor het risico op brandwonden of letsel wordt verminderd.
  • Gelijkmatige warmteverdeling: Pitten hebben van nature de neiging om warmte gelijkmatig te verspreiden, wat het risico op hete plekken minimaliseert.
  • Lichter gewicht: Pittenzakken zijn lichter dan waterkruiken, wat ze handiger en veiliger maakt om bij de baby te leggen.
  • Natuurlijk: Tarwe is natuurlijk en bij Oeko-tex gecertificeerde stoffen zijn ze veilig voor de gevoelige huid van een baby.

Voordelen pittenzak baby kruik ten op zichte van een warmwaterkruik

Het gevaar van verbranding is bij een warmwaterkruik groot. Zowel bij het vullen van de kruik als in het gebruik ervan. Hij kan lek zijn, de dop kan er verkeerd opgedraaid zijn, waardoor langzaam heel heet water eruit kan komen, wat natuurlijk heel gevaarlijk is als dat een lichaam raakt. Een pittenzak kruik daarentegen is nooit te heet, als je je goed aan de opwarminstructies houdt. Het kan ook niet misgaan met lekkende, te hete tarwepitten.

Een ander voordeel is dat de baby kruik van Met Pit alleen warmte afgeeft en geen warmte onttrekt van het lichaam wanneer hij is afgekoeld. De warmwaterkruik doet dit wel. Als het kindje iets ouder is en het wat vaker koud heeft, kan je (na goed controleren of de pittenzak niet te heet is) de pittenzak bij het kindje in bed leggen om het warm te houden. Warmwaterkruiken koelen op den duur af en gaan dan proberen warm te blijven door de lichaamswarmte van het kindje over te nemen, waardoor het kindje zelfs koude plekken op het lijfje krijgt. De tarwepitten in de pittenzakken van Met Pit nemen de warmte van het lichaam uiteindelijk aan en blijven op die temperatuur.

kruik baby Veilig