Op werkdag voor 14:00 besteld - Dezelfde dag nog GRATIS in NL verzonden!

Welke pittenzak blijft het langste warm?

Welke pittenzak blijft het langste warm

De pittenzak met tarwe blijft heerlijk warm. Waarom?

Waarom blijft tarwepittenzak lang warm?

Door het kleine formaat van de afzonderlijke tarwe korrels is er weinig lucht tussen de korrels en blijven de korrels dicht op elkaar. Hierdoor zijn ze goed in staat de warmte vast te houden.

Wordt de pittenzak koud na een tijdje gebruik?

Nee. Tarwe heeft ook als eigenschap dat het zich qua temperatuur blijft aanpassen aan de omgeving waardoor tarwe ook de temperatuur van het lichaam aanhoudt.

 

Waarom wil je een pittenzak die lang warm blijft?

1. Je hoeft de pittenzak minder vaak bij te warmen en kan dus lekker lang op bijvoorbeeld de bank blijven zitten. 

2. Koude voeten in bed opwarmen om zo in slaap te kunnen vallen.

3. Zeker buiten koelen bijvoorbeeld kersenpitten en water zakken snel af. Dus bij de houtkachel met de tarwepittenzak in je nek kun je lekker  lang buiten blijven zitten.

Kan je zeggen welke pittenzak het langste warm blijft?

Er zijn verschillende soorten vullingen voor pittenzakken en daar hangt o.a. vanaf hoelang de pittenzak warm blijft.
De pittenzakken van Met Pit zijn gevuld met tarwe, maar er zijn ook pittenzakken met kersenpitten erin (daarom worden deze pittenzakken in België kersenpitje genoemd), met lijnzaad, rijst, koolzaad, druivenpitten en er wordt ook gewerkt met siliconen parels. Het nadeel daarvan is dat het niet natuurlijk is en niet ecologisch verantwoord.
Alle pittenzakken met kleine zaden of korrels, blijven langer warm dan de kersenpittenkussens. Dat heeft te maken met het feit dat de kersenpitten groot zijn. Door deze grootte is er meer ruimte over tussen de kersenpitten, waardoor de warmte sneller vervliegt. De kersenpitten zijn minder goed in staat om de warmte bij zich te houden, in tegenstelling tot de kleinere korrels, pitten en zaden. Bij de kleinere korrels is er minder ruimte tussen de korrels, waardoor de warmte dus beter bij elkaar blijft. 
De conclusie is dus dat tarwe heel lang warm kan blijven in een pittenzak.

Extra tips om de pittenzak langer warm te houden

Leg een dekentje over de pittenzak

Leg de pittenzak op de plek waar je hem wilt hebben; op je buik, bij je voeten, in je nek, tegen je rug aan en leg daaroverheen een deken(tje). Het dekentje zorgt ervoor dat de warmte die uit de pittenzak weg vliegt, terug gaat naar de pittenzak. Pittenzakken gevuld met tarwe hebben de eigenschap op de temperatuur van de omgeving aan te nemen, waardoor de warmte van de pittenzak op deze manier dus extra lang blijft.

Besprenkel de pittenzak met water

Besprenkel de pittenzak regelmatig met een beetje water, zo blijven de tarwekorrels vochtig en kan dit vocht dus goed opwarmen in de magnetron en zo kan de pittenzak veel warmte afgeven en blijft de pittenzak langer warm.

Zorg voor een schone magnetron of oven

Zorg ervoor dat de oven of de magnetron altijd schoon is tijdens het opwarmen van de pittenzak. Zo onstaan er geen gaatjes in de stof en blijft de pittenzak lekker lang warm.

Onder kleding

Doe de pittenzak onder je kleding, de kleding houdt het vervliegen van de warmte van de pittenzak tegen, waardoor de pittenzak langer warm blijft.