Op werkdag voor 14:00 besteld - Dezelfde dag nog GRATIS in NL verzonden!

Mijn dochter is ongesteld geworden – Buikpijn

Dochter ongesteld Tips Buikpijn

Mijn dochter is ongesteld!

Hoe bereid ik haar voor?

Hoe reageer jij hierop? Ben jij er klaar voor? Is jouw dochter goed voorbereid? Het gaat een keer gebeuren dat je dochter naar je toekomt met de mededeling dat ze ongesteld is geworden. Dan wil je als ouder natuurlijk goed voorbereid zijn om je dochter zo goed mogelijk hierbij te helpen. Maar hoe doe je dat en waar moet je rekening mee houden en hoe kan je haar zo goed mogelijk helpen?

Allereerst is het belangrijk dat je als ouder het gesprek aangaat met je dochter om uit te leggen hoe het vrouwelijk lichaam werkt en wat er gebeurd als ze gaat menstrueren. Zo voorkom je dat ze enorm schrikt als ze ineens bloed in haar onderbroek vindt. Meisjes kunnen al vanaf hun negende ongesteld worden. Daarom is het verstandig om rond de negende uit te leggen wat ongesteldheid is, hoelang het duurt en wat je dan moet doen. Wees eerlijk in dit gesprek en leg ook uit dat het (veel) pijn kan doen als je ongesteld bent, dat je buikpijn krijgt, dat je last kan krijgen van moodswings en hoofdpijn. Vertel vooral ook dat het heel normaal is en dat elke vrouw dit mee heeft gemaakt. Het kan ook fijn zijn voor je dochter als je vertelt hoe het bij jou ging de eerste keer.

Dan is het handig om zelf voorbereid te zijn op deze mededeling en dus te zorgen dat je maandverband in huis hebt zodat het meteen gebruikt kan worden als het zover is. Als je dochter buikpijn krijgt, is een warme pittenzak op de buik een uitkomst. De warmte ontspant de baarmoeder, waardoor de buikpijn minder wordt. Het samentrekken van de baarmoederspier veroorzaakt namelijk de kenmerkende buikpijn. Ook kan je dochter last krijgen van hoofdpijn. Dat komt door de snelle daling van het oestrogeen vlak voordat de menstruatie begint. Als ze last heeft van hoofdpijn, is dat meestal de dag voordat ze ongesteld wordt, en/of de eerste dag. Een warme pittenzak tegen de hoofdpijn is heel fijn om te gebruiken en als je dochter juist kou nodig heeft, kan je de pittenzak als coldpack gebruiken, nadat deze ruim 1,5 uur in de vriezer heeft gelegen. (Zie ons blog over hoofdpijn en kou en warmte.) Vergeet er vooral ook niet iets leuks van te maken! Het is tenslotte een bijzondere gebeurtenis in het leven van elk meisje die vrouw wordt. Vier het met het geven een van cadeau, bijvoorbeeld een pittenzak. De pittenzak is èn fijn voor tijdens de pijn tijdens haar ongesteldheid èn het is natuurlijk een leuk cadeau ook voor als je dochter niet ongesteld is, maar lekker wil ontspannen.

Ongesteld en warmte

Warmte op de buik zorgt ervoor dat de baarmoederspier ontspant. De buikpijn worden veroorzaakt door het samenspannen van de baarmoederspier. Hierdoor ontstaat die vervelende menstruatiepijn en buikpijn.

Dus als je dochter (of jij) ongesteld bent en er is sprake van buikpijn; gebruik dan een warme pittenzak om deze pijn tegen te gaan.

Geef een pittenzak cadeau als je dochter ongesteld is geworden.

Geef pittenzak cadeau tegen de pijn!

Wat zal je dochter blij zijn met een pittenzak die heel fijne en diepe warmte geeft, waardoor de buikpijn tijdens de menstruatie een stuk minder zullen zijn.

Ongesteld worden is niet leuk, maar op deze manier is het nog iets minder erg.

Geef haar ook veel liefde en aandacht en ontzie haar een beetje.

En gebruik de pittenzak vooral ook zelf als je last hebt van buikpijn, hoofdpijn of rugpijn!