Op werkdag voor 14:00 besteld - Dezelfde dag nog GRATIS in NL verzonden!

Wat werkt goed tegen migraine

Ik heb migraine

Hoofdpijnnet is een vereniging voor mensen met migraine. Een aantal leden hebben de pittenzakken van Met Pit getest om te kijken of dit een hulpmiddel zou kunnen zijn tijdens aanvallen van migraine en/of hoofdpijn. Zij hebben de pittenzak meerdere keren tijdens een migraine aanval kunnen gebruiken. Naar aanleiding van hun bevindingen is een enquête ingevuld. Daarin konden zij o.a. beschrijven wat voor soort hoofdpijn zij ervaren en wat de voor- en nadelen zijn van de pittenzak Met Pit.

Helpt de pittenzak de migraine te verzachten?

Alle testers zouden de pittenzak van Met Pit aanraden aan anderen. Dat geeft voor ons aan dat de pittenzakken geschikt zijn om te gebruiken bij hoofdpijn en/of migraine. Helaas lost
een pittenzak het probleem niet op, maar het kan wel verlichting bieden. Het biedt verlichting door de druk die een pittenzak geeft en de daarbij behorende warmte of kou van
de pittenzak. De pittenzakken zijn zowel koud als warm te gebruiken. Als warmtekussen en als coldpack.

Wat vinden de testers met migraine van de pittenzakken van Met Pit?

De uitkomsten van de enquête kan je hier verder lezen. Mocht jij ook last hebben van regelmatige hoofdpijn en/of migraine, meld je vooral ook aan bij Hoofdpijnnet voor meer
informatie over hoe om te gaan met je migraine en voor lotgenoten contact. En wie weet wil jij ook een pittenzak van Met Pit gaan gebruiken na het lezen van de ervaringen van leden van Hoofdpijnnet.

Wat werkt tegen migraine
Wat werkt tegen migraine

Wat is het verloop van migraine bij onze testers?

Er zijn veel verschillende vormen van migraine en de daarbij behorende aanvallen. De symptomen waar onze testers last van hebben zijn misselijkheid, heel moe zijn, pijn in nek en hoofd en steken rondom de ogen.

Als ze de klachten negeren, hebben ze over het algemeen veel langer last van de migraine aanval dan wanneer ze direct rust nemen, slapen, tegendruk op het hoofd geven door middel van o.a. een pittenzak met warmte of kou of een ander product die deze eigenschappen ook heeft, zoals een coldpack of een washandje uit de vriezer.

Hoe wordt de pittenzak het liefst gebruikt tijdens migraine?

De testers gebruiken de pittenzak het liefst op hun (voor)hoofd o.a. omdat de pittenzak gewicht heeft en dus een tegendruk geeft aan de migraine. De pittenzak wordt zowel warm als koud gebruikt, dus als warmtekussen en als coldpack. Voor de een is de kou helpend en verzachtend en voor de ander is juist de warmte pijn verlichtend. Maar de pittenzak wordt ook graag gebruikt in de nek en op de buik (bijvoorbeeld bij menstruatieklachten).

De pittenzak wordt voornamelijk rond een uur gebruikt als er sprake is van hoofdpijn, maar bij een migraine aanval is het meestal fijn als het echt maar even op het hoofd ligt, vanwege opkomende (of soms erger wordende) misselijkheid als hij er te lang op ligt. Sommigen vallen in slaap op de pittenzak in bed en liggen er zo dus de hele nacht op.

Verschillende formaten

Met Pit heeft verschillende formaten pittenzakken. Nu zijn de kleine en de XL pittenzak getest. De kleine pittenzak weegt 750 gram en is 33 cm lang en 17 cm breed. De XL pittenzak weegt 1200 gram en is 63 cm lang en 20 cm breed.

Van 1 iemand kregen we terug dat de XL pittenzak te zwaar was. Dit had er ook mee te maken dat het iemand is met een klein postuur. De andere testers vonden het gewicht precies goed. De lengte van de XL lijkt wel de beste lengte te zijn voor de testers. Want diegene die een kleine pittenzak hebben getest, gaven aan dat deze wel iets langer mocht zijn.

Beide pittenzakken zijn verdeeld in compartimenten, waardoor de tarwe niet verschuift naar de zijkanten. Dit wordt als heel positief ervaren met een kleine aantekening dat bij de kleine pittenzak de naad van de compartimenten precies ter hoogte is van de ogen, waar juist warmte en druk nodig is. Dit probleem wordt bij een XL pittenzak niet ervaren.

Heb je hulp nodig bij migraine?

Hoofdpijnnet is een vereniging die o.a. als missie heeft:

– meer erkenning van de ernst van de aandoening, mede door onderzoek door het Migrainefonds

– stimuleren dat mensen hun eigen keuzes  maken, in relatie tot hun aandoening

– betere en goed toegankelijke behandelmethodes

 

Lees hier meer over op Hoofdpijnnet.