Op werkdag voor 14:00 besteld - Dezelfde dag nog GRATIS in NL verzonden!

Pittenzak mini 2 stuks zwart wit halve rondjes

Pittenzak mini 2 stuks zwart wit halve rondjes

2095

Op werkdag voor 14:00 uur besteld
Dezelfde dag nog GRATIS in NL verzonden

En jazeker... we hebben combikorting!

Pittenzakjes klein – 2 stuks. Goed formaat voor een handwarmer of als coldpack bij gebruik van pijn aan de ogen, hoofdpijn of een bult op het hoofd. Mooi klein maatje. Met een wasbare hoes van katoen.

Uitverkocht


Artikelnr: 120128

Beschrijving

Pittenzak in klein formaat. Deze kleine pittenzakjes zijn ideaal om te gebruiken als handwarmer, als je een wandeling in de kou gaat maken, of als je langs het voetbalveld in de kou moet staan. Warm ze op in de magnetron (1 minuut) en je hebt heerlijk warme handen in je zakken. Ook is deze kleine pittenzak fijn om te gebruiken bij hoofdpijn. Koel of warm de pittenzak en leg hem op je hoofd. Het kleine formaat van deze pittenzak is gemakkelijk in gebruik bij ontstoken ogen; voor elk oog 1 klein zakje; niet te zwaar en niet te groot. Ook ideaal voor kinderen; als coldpack te gebruiken bij een bult op het hoofd bijvoorbeeld.

De warmte geeft een ontspannen effect en de kou geeft een verkoelend effect bij pijn. Let op bij ontstoken ogen: was het hoesje na gebruik om besmetting te voorkomen.

 • Hygiëne – Wasbare hoes op 30 graden
 • Gemak – Gemakkelijk te verwarmen en te koelen
 • Veelzijdig – Zowel voor de warmte als voor de kou te gebruiken
 • Comfort – Gevuld met tarwe wat vrijwel geurloos, zachter en iets zwaarder is dan bijvoorbeeld kersenpitten
 • Prettig – Vulling verdeeld in compartimenten voor goede verdeling van warmte of koude
 • Veilig – Als warmte kruik in de wieg geen gevaar van kokend water
 • Feestje? – Leuk ingepakt als cadeautje
 • Verantwoord – Compleet Handgemaakt in Nederland
 • Formaat: 10×15 cm
 • Gewicht: 250 gram

Opwarmen in de magnetron:

Maximaal 1 minuut op max. 700 Watt, indien te warm is het Wattage verlagen naar 500 of 600.

Let op: haal het metalen rooster uit de magnetron, als deze erin zit.
Check eerst de warmte goed voor gebruik.

Koud maken:

1 uur in de vriezer in een afgesloten plastic zak.

Waarom tarwe in de pittenzak en geen kersenpitten?

De meest bekende vulling voor een pittenzak zijn de kersenpitten. Toch hebben wij gekozen om pittenzakken te maken gevuld met tarwe. Hier zijn een aantal redenen voor.

De kersenpitten hebben een specifieke geur na het verwarmen wat door veel mensen als onaangenaam wordt ervaren. De tarwe heeft na het verwarmen vrijwel geen geur. De eerste keren ruik je nog een beetje een "broodjesgeur" maar dit verdwijnt bij gebruik.

De is tarwe klein en zacht. Daardoor voelt een hele hoop tarwe bij elkaar niet als een hard geheel, zoals bij kersenpitten wel het geval is. Kersenpitten zijn rond, hard en groot. Waardoor meerdere kersenpitten bij elkaar zorgen voor een hard geheel. Doordat hij vrij zacht blijft kun je gemakkelijk op de tarwe pittenzak liggen wat bij de kersenpittenzak vervelend aan voelt.

Een ander groot voordeel van tarwe is dat het zwaarder is dan kersenpitten. Als je last hebt van je nek en je wilt daar wat warmte op hebben, dan is de warmte erg fijn en daarnaast is gewicht ook heel fijn. Dat geeft wat druk op de pijnlijke spieren en dit geeft een prettig gevoel.

Hoe vaak kan ik de pittenzak gebruiken?

De tarwe pittenzak is heel lang te gebruiken. Voor een langere levensduur is het goed om regelmatig bij het verwarmen een kopje met een klein beetje water naast de pittenzak te zetten of de pittenzak licht te deppen met wat water. Door de waterdamp die hierbij vrij komt voorkom je uitdroging van de tarwe en dit zorgt dat voor een langere levensduur van de tarwe pittenzak.

Is de pittenzak helemaal veilig?

Ja. Let er wel op dat je de pittenzak in de gaten houdt als deze opgewarmd wordt in de magnetron.

 • Verwijder voor verwarmen altijd het eventuele rooster van de magnetron!
 • Als je geen draaischijf in de magnetron hebt, let er dan op dat de pittenzak op sommige plaatsen meer verwarmd wordt dan op andere plaatsen. Om dat te voorkomen, kan je tussentijds de pittenzak verplaatsen in de magnetron.

De bijgeleverde plastic zak mag niet in de magnetron. Deze is alleen geschikt voor in de vriezer.

Gebruik de tarwe pittenzak volgens de bijgeleverde gebruiksaanwijzing.

Waarbij helpt een warme tarwe pittenzak?
 • Voor de ontspanning.
 • Bij spierpijn. Als je stijve spieren of rugpijn  hebt, kan de warmte van de pittenzak helpen om de spieren te laten ontspannen en daardoor vermindert de pijn. De warmte helpt om de bloedtoevoer te verhogen en met het bloed komen voedingsstoffen vrij die belangrijk zijn voor je spieren om zich te herstellen. Je legt de opgewarmde pittenzak op je spieren en kan dan lekker gaan ontspannen.
 • Bij menstruatiepijn. De warmte verlicht de pijn en geeft ontspanning.
 • Bij vermoeidheid. Warmte zorgt voor ontspanning, dus de pittenzak opwarmen en ontspannen maar.
 • Bij borstvoeding. Het is belangrijk dat bij de borstvoeding de kanaaltjes helemaal open staan en goed leeggedronken worden. Even een warme pittenzak op de borst helpt hierbij en helpt hiermee borstontsteking te voorkomen.

Let op: Geen warme pittenzak gebruiken bij een ontsteking. Door de warmte kan de ontsteking verergeren.

Waarbij helpt een koude tarwe pittenzak?
 • Bij overbelaste spieren. Met een koude tarwe pittenzak creëer je directe pijn vermindering. Het pijnlijke gevoel wordt tijdelijk door de kou verdoofd en het zorgt ervoor dat de bloedvaten kleiner worden.
 • Bij ontstoken, gezwollen of gekneusde lichaamsdelen. Door de kou van de tarwe pittenzak, krimpen de bloedvaten en op die manier wordt voorkomen dat er nog meer bloed naar plekken stroomt waar het niet heen moet stromen. Hierdoor kan ook de zwelling verminderen.
 • Bij migraine / hoofdpijn. De kou vernauwt de bloedvaten dat de hoofdpijn kan verminderen.
 • Bij borstvoeding. Bij het geven van borstvoeding is borstontsteking een serieus probleem. Wanneer de  eerste symptomen zich voordoen of wanneer de ontsteking al gaande is kun je met de koude pittenzak de borstontsteking remmen. Net voor het voeding kun je een pittenzak verwarmen en de plek weer opwarmen om de kanaaltjes weer goed open te zetten. (De pittenzak moet wel op kamertemperatuur zijn alvorens wanneer je hem opwarmt! Een tweede pittenzak is hierbij het meest praktisch.)

Let op! Gebruik geen koude tarwe pittenzak bij een bloeding of een breuk van een van de lichaamsdelen.

Hoe maak ik de tarwe pittenzak warm?

Verwarmen in de magnetron / oven

Pittenzak XL

Magnetron : 3 minuten op 600 watt evt + 30 sec tot gewenste temperatuur Oven: 20 minuten op 100 graden

Kleine pittenzak

Magnetron : 2 minuten op 600 watt evt + 30 sec tot gewenste temperatuur Oven: 20 minuten op 100 graden

Mini pittenzak

Magnetron : 2 minuten op 600 watt evt + 30 sec tot gewenste temperatuur Oven: 10 minuten op 100 graden

• Verwijder voor verwarmen altijd het rooster of leg de pittenzak op een keramiek of glazen bord.

• Bij magnetron zonder draaischijf de pittenzak na elke minuut opschudden om oververhitting van een klein gebied te voorkomen.

• De magnetron/oven vrij maken van etensresten om schroeiplekken in de stof te voorkomen.

• Besprenkel voor het verwarmen de pittenzak met wat water tegen uitdroging.

• Tijdens het verwarmen kan de wasbare stoffen hoes om de pittenzak blijven.

• Laat voor gebruik als warmtekussen de pittenzak uit de vriezer eerst op kamertemperatuur komen voordat hij opgewarmd wordt.

Hoe maak ik de tarwe pittenzak koud?

Koelen in de vriezer

De pittenzak kan gebruikt worden als coldpack.

• Leg de pittenzak in een afgesloten plastic zak minimaal 1,5 uur in de vriezer.

• De pittenzak kan langere tijd met wasbare hoes in de vriezer blijven liggen.

• Laat voor gebruik als warmtekussen de pittenzak uit de vriezer eerst op kamertemperatuur komen voordat hij opgewarmd wordt.

Hoelang blijft de pittenzak warm?

De pittenzak blijft na opwarming zo'n 30 tot 40 minuten lekker warm.

Hij blijft zich qua temperatuur aanpassen aan de omgeving en houdt dus ook de temperatuur van het lichaam aan. Andere vormen van verwarmen zoals de waterkruik onttrekken juist warmte aan het lichaam nadat deze zijn afgekoeld tot onder lichaamstemperatuur.

Kan ik de tarwe pittenzak wassen?

De afneembare hoes kun je wassen op 30 graden. De pittenzak zelf kan niet gewassen worden. Als de pittenzak doorweekt is van vocht, is de kans op schimmel groot. Bij gebruik zoals voorgeschreven is, ontstaat er geen schimmel in de pittenzak.

Helpt de pittenzak bij hoofdpijn?

Wat voor de één kan helpt hoofdpijn te verminderen kan het bij de ander juist verergeren. Er is bewijs dat zowel warmte als koude kan helpen en dit heeft allemaal te maken met de spieren en bloedvaten. Lees verder op Hoofdpijn tips.

Verzenden en Retourneren

VERZENDEN
- Bestellingen die op een werkdag voor 14:00 worden voltooid, verzenden wij dezelfde dag! Deze worden doorgaans de volgende werkdag geleverd.
- Alle producten op de site van Met Pit worden gratis verzonden naar adressen in Nederland. Bij bestellingen naar België en Duitsland zijn de verzendkosten €1,45.


RETOURNEREN
Met Pit vindt het belangrijk dat je met een gerust hart kunt winkelen. Mocht je niet tevreden zijn over je bestelling, mag je deze altijd gratis terug sturen.

Hoe kan je een pittenzak retourneren:

– Binnen 14 dagen neem je contact op via info@allesmetpit.nl. Hierin vermeld je:

 • Je naam
 • Je bestelnummer
 • Je bankgegevens voor het terugstorten van je geld
 • Eventueel reden voor retour
- Het is niet verplicht om een reden van retourneren op te geven, maar het is voor ons fijn om die te weten. Op die manier kunnen wij onszelf continu verbeteren.
– Je hebt na aanmelding 14 dagen de tijd om je pittenzak terug te sturen.
– De pittenzak moet ongebruikt zijn maar natuurlijk mag je het wel gewoon beoordelen zoals dat ook in een winkel mogelijk is.
– Je verpakt de pittenzak liefst in de originele verpakking of anders in een stevige doos en plakt hier het ontvangen verzendlabel op.
– Je ontvangt je betaling zo snel mogelijk terug!